Thee

In 2014 ontdekte ik de wereld van de thee. Echte thee, zoals thee bedoeld is. Ik vond thee altijd al lekker en ook omdat het gezond is paste het goed in mijn levensstijl.

Omdat ik horeca plannen had ging ik me verdiepen in thee en begon met de opleiding voor thee- sommelier. Na de eerste dag was ik verbluft en verwonderd over het feit wat thee nu echt inhield. Wat een mooie ontdekking! Wat een feest om telkens naar de les te gaan en zoveel over thee te leren en te ervaren. Puur thee, zonder franje. Het is fijn om mijn passie en kennis over thee te delen.

Zelf ben ik in China geweest om daar nog meer over thee te kunnen leren maar ook zeker de thee wereld te ervaren. Hier vind je het begin van de eeuwen oude geschiedenis van thee. De zuidelijke provincie Yunnan is de geboortestreek van de thee, daar waar de oudste theebomen van China te vinden zijn. Het was geweldig om daar geweest te zijn. Om met eigen ogen te zien hoeveel liefde, inspanning en trots deze mensen thee verbouwen.

Ervaringen en theeworkshops

Het proeven en ruiken van thee is echt een smaak sensatie. Thee is zo’n mooi bijzonder product. Mensen verrassen, door de verschillende smaken van heerlijke theeën te laten proeven is dan ook ontzettend leuk. Vanuit mijn enthousiasme vertel ik graag over de wereld van de thee. Een mooie manier om meer over thee te weten te komen en over hoe je thee nu het beste kunt zetten, is om een workshop/proeverij bij te wonen. Daarnaast kan het ook zijn dat je mij graag laat vertellen over thee tijdens een lezing. Of wil je graag thee advies voor in je praktijk of horeca zaak, ook dat is een mogelijkheid.

Maar ook de sociale gebeurtenis van thee drinken is erg waardevol. Samen thee drinken geeft verbinding en niets is leuker om zo in contact te komen met de mensen om je heen. Tijd en aandacht voor het drinken van een kopje thee maakt dat je in het nu komt en de rust in jezelf kunt vinden. Zowel tijdens mijn lessen Chi Neng Qigong en de individuele sessies zal ik altijd thee voor je schenken. Dit kan telkens weer op een andere manier zijn.

Theeworkshops

Een theesommelier is iemand die is gespecialiseerd in het bereiden en serveren van thee en kennis heeft van het product. Tijdens de workshop komt de ontwikkeling van thee uitgebreid aan bod. Ik zal vertellen wat thee precies is, welke soorten er zijn, hoe het groeit en op welke manier het wordt bewerkt tot het bij ons in het kopje zit. Ook gaan we zelf aan de slag om op verschillende manieren thee te zetten en smaakverschillen te proeven in thee. Super leuk om bijvoorbeeld met vriendinnen of collega’s te doen.

Op verschillende momenten in het jaar organiseer ik workshops en proeverijen, zie hiervoor de agenda. Ook kan er met een groep(je) iets afgesproken worden.

Thee advies op maat

Heb jij een eigen praktijk of horeca zaak en je wilt graag meer kennis op het gebied van thee of je wilt graag advies over hoe je een echt lekker kopje thee kunt schenken voor je klanten dan kan ik jou hiermee helpen. Neem gerust contact met me op.

“Heleen vertelt over thee met pretlichtjes in haar ogen. Ze straalt, en geniet zichtbaar bij het vertellen over thee maar vooral ook bij het maken, en schenken van de thee. Heleen kan ook de mooiste tea & food pairings samenstellen, je zult je verbazen over de smaaksensaties! Ik mocht dat zelf ervaren, het was een heerlijke workshop!”
- Saskia