Over Heleen

Als kind had ik het geluk om op te groeien buitenaf. Ik was dan ook vaak buiten te vinden. Spelen in het bosje tegen over ons huis, een geweldige plek in de natuur waar ik al mijn fantasie kwijt kon.

Opgroeien in de natuur

Dammetjes bouwen in het water, rollenspellen, bramen plukken, samen met een vriendinnetje boeketjes van bloemen maken die we tegen kwamen. De natuur was een heerlijke plek. In eigen tuin deden we veel gymoefeningen of kunstjes doen zoals wij dat noemden. Papa helpen in de moestuin of mama helpen met de boontjes doppen, het hoorde er allemaal bij.

Als 12-jarige zag ik kleine weilandje, slootjes en bosranden verdwijnen voor grote groene lappen of grote maisvelden. Ik zag meteen dat dit invloed zou hebben op de biodiversiteit en kon het daarom ook niet begrijpen. Zo was ik ook al vroeg bezig met gezonde voeding en niet meer elke dag vlees, zonder dat mijn ouders dit bewust mee gaven in mijn opvoeding.

Daarnaast had ik al een hele duidelijk mening over emancipatie, discriminatie, armoede en onrechtvaardigheid waardoor ik de wens had om later te willen werken in ontwikkelingslanden.

Mijn droom om in een mooie, wereld te leven, een wereld met respect voor de natuur en voor alle mensen, was toen al zo duidelijk aanwezig, maar is door alles in het leven te “moeten” doen langzaam vervaagd en na een tijdje leek het gewoon of het niet meer te bereiken was.

Een vroeg bewustzijn

Opgroeien in de jaren 70 en 80 in de Achterhoek was heerlijk maar als je toch net anders was, was dit niet altijd makkelijk. Al vroeg was ik mij bewust van veel dingen en wist ik, voelde ik dat sommige dingen niet klopten.

Mooie mentoren

Gelukkig kwamen er geregeld inspirerende mensen op mijn pad waar ik energie en hoop van kreeg en die mij voedden met wat ik nodig had. En zo maakte ik onder andere al vroeg kennis met verschillende vormen van alternatieve geneeswijze. Toen ik begin twintig was en begon met yoga, was dit zo fijn voor mijn lichaam maar ik ervaarde ook meer rust in mijn hoofd.

In mijn hele leven ben ik altijd op verschillende manieren blijven bewegen, oefeningen blijven doen omdat het voor mij de manier was om in contact te zijn me mezelf en voelde dat dit ook echt belangrijk was. Voor mij was het niet alleen om te sporten, het hielp mij om alles aan te kunnen waar ik in het leven tegen aan liep.

Mijn pad naar de thee

Toen ik in 2012 geweldige leuke ideeën had om een eigentijds lunch cafeetje  te beginnen, ging ik mij verdiepen in wat producten en zo kwam ik terecht in de wereld van de thee. Ik vond het fantastisch, verrassend en super interessant en daarom gekozen voor de opleiding tot theesommelier.

Dit was een geweldig traject. De reis naar China en daar zelf mogen ervaren hoe de thee bewerkt wordt, dat was een prachtige ervaring. In 2016 startte ik met Puur Cha Do, een heel avontuur en flinke uitdagingen om voor mezelf te beginnen. Maar ik voelde aan alles dat ik dit wel wilde. Ik wilde de kennis over thee delen, maar vooral ook laten zien wat er mogelijk was als je met meer aandacht ging leven.

Rust en beweging = balans

Al gaande kwam ik er achter dat het nog niet compleet was, het was niet alleen de thee wat ik wilde uitdragen. Toen ik in aanraking kwam met Chi Neng Qigong, wist ik gelijk dat dit het ontbrekende stuk was. De hele filosofie, de bewegingen het klopte gewoon. Dit was wat ik eigenlijk al heel lang wist en min of meer deed, zonder het te kunnen omschrijven.

Het is niet zomaar een kunstje, het is een enorme wijsheid wat krachtig werkt en veel rust brengt. En daarom kan ik niet anders dan zo mijn leven in te richten en dit graag wil doorgeven aan mensen.

Voor mij gaat het met Puur Cha Do om doorgeven wat er in mij zit. Mijn kennis delen over alternatieve geneeswijzen, bewustzijn, jouw potentieel naar boven halen, je zelfgenezend vermogen, ontspanning en in beweging blijven.

Mijn bijdrage aan een mooiere wereld.