Op weg

Samen op weg kan op de volgende manieren; lessen, individueel, workshops en anders

Chi Neng Qigong

In de lessen gaan we vooral veel oefenen daarnaast zal ik uitleg geven over de oefeningen en wordt er tijdens elke les een kopje heerlijke thee geschonken. Naast de oefeningen zullen we onder andere soms ook een meditatie doen, zet ik soms muziek in en besteed ik aandacht aan massage. Zo is elke les is weer anders. De Qigong lessen worden in een blok van ongeveer 6 tot 8 weken gegeven met inhaalmogelijkheden. Het is fijn als je wekelijks kunt omdat er ook een opbouw in de lessen zit. Ook kun je dan beter merken of het daadwerkelijk iets voor je kan betekenen. Een heel blok volgen is niet noodzakelijk, je kan ook losse lessen volgen.

Soms zullen er speciale lessen zijn waarbij ik andermans talenten graag inzet zoals een reis met klankschalen of een muzikale beleving met de hand-pan-drum. Zie hiervoor de agenda.

De lessen worden in de yogastudio Groenlo gegeven maar ook veelal buiten bij mij in de tuin of een andere mooie plek.  www.yogastudio-groenlo.nl

Individuele les

In een individueel traject beoefenen we Chi Neng Qigong  specifiek voor jouw situatie en is er ruimte om te praten. Verder geef ik mijn kennis door op het gebied van voeding, de seizoenen, meridianen en organen, zodat je jezelf nog beter leert kennen en kan gaan leven in je eigen ritme. Via opdrachten op maat krijg je meer verbinding met jezelf en je lichaam. Waardoor je je vitaler en energieker zult gaan voelen. In ongeveer 3 tot 8 sessies gaan we aan de slag om te zorgen dat jij een kalme geest krijgt in een krachtig lichaam.

Hoe gaan we op weg?

In vertrouwen, eerlijkheid,  een open houding en met respect naar elkaar. Belangrijke aspecten bij elke individuele sessie is  aandacht,  verbinden, leren, ervaren en zelf doen.

Aandacht

Ik begin altijd met een kopje thee, thee met aandacht en luister ik naar je verhaal en je wensen. Een theeritueel is een kort moment waardoor je even met de volle aandacht bij jezelf bent en ervaar je met al je zintuigen de thee. Vandaar gaan we samen kijken naar wat jij nodig hebt.

Verbinden

Ik help je de verbinding met jezelf terug te vinden door de oefeningen van Chi Neng Qigong en bewustzijnsopdrachten. Doordat je weer meer verbinding met jezelf krijgt is het ook wat makkelijker om de verbinding met je omgeving en anderen te maken. Ook de verbinding met de natuur is hierin belangrijk.

Leren

Verder geef ik mijn kennis door op het gebied van voeding, de seizoenen, meridianen en organen, zodat je jezelf nog beter leert kennen en kan gaan leven in je eigen ritme. Via opdrachten op maat krijg je meer interesse voor jezelf en je lichaam. Hierdoor zal je beter in staat zijn om te voelen wat je nodig hebt en om je vitaler te gaan voelen.

Ervaren

Hoe meer je oefent en verbinding met jezelf maakt, hoe beter je je eigen potentieel gaat zien en voelen. Op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau ga je je krachtiger voelen.Door de oefeningen stimuleer je je zelfgenezend vermogen.Je komt in harmonie met lichaam en geest en leert hoe je dit meer in balans kunt houden.

Zelf doen

Het fijne hieraan is dat je alles wat we samen oefenen en de kennis die je hebt opgedaan, direct kunt toepassen in jouw dagelijkse leven.  Zodat je een nieuw ritme kan op pakken met eenvoudige oefeningen waar je snel resultaat van zult merken. De kracht zit in de eenvoud en de herhaling.

Mijn bedoeling is dat je met de oefeningen van Chi Neng Qigong en meer kennis over jezelf en je lichaam straks zelf weet wat jij nodig hebt om je levensenergie hoog te houden en te zorgen dat jij je eigen mogelijkheden kunt inzetten. Jouw potentieel kunt gaan leven. De combinatie van aandacht en beweging wordt de stroom van levensenergie (qi) hersteld, vermeerderd en beheerst. Het maakt dat je ontspannen en krachtig in je eigen leven staat.

Workshops

Nieuwe dingen leren om je bewustzijn te verhogen zorgt voor nieuwe ervaringen om je leven te verrijken. De kracht van samen oefenen, leren van elkaar en plezier te hebben zorgt voor mooie verbindingen.

Theeworkshops

Een theesommelier is iemand die is gespecialiseerd in het bereiden en serveren van thee en kennis heeft van het product. Tijdens de workshop komt de ontwikkeling van thee uitgebreid aan bod. Ik zal vertellen wat thee precies is, welke soorten er zijn, hoe het groeit en op welke manier het wordt bewerkt tot het bij ons in het kopje zit. Ook gaan we zelf aan de slag om op verschillende manieren thee te zetten en smaakverschillen te proeven in thee. Super leuk om bijvoorbeeld met vriendinnen of collega’s te doen.       

Op verschillende momenten in het jaar organiseer ik workshops en proeverijen,  zie hiervoor de agenda. Ook kan er met een groep(je) iets afgesproken worden.

Workshop Chi Neng Qigong

Naast de bestaande lessen is het ook de mogelijk om als groep een workshop te organiseren en je kennis wilt maken met Chi Neng Qigong.

Thee advies op maat

Heb jij een eigen praktijk of horeca zaak en je wilt graag meer kennis op het gebied van thee of je wilt graag advies over hoe je echt een lekker kopje thee kunt schenken voor je klanten dan kan ik jou hiermee helpen. Neem gerust contact op.

Tarieven over workshops of speciale lessen op aanvraag of zie per evenement.

Anders

Er kan ook een combinatie gemaakt worden met deze workshops. Verder zullen er verschillende thema dagen of dagdelen aangeboden worden. Ook zullen er speciale lessen zijn waarbij ik andermans talenten graag inzet zoals een reis met klankschalen of een muzikale beleving met de hand-pan-drum. Zie hiervoor de agenda. Er zijn mogelijkheden tot workshops bij bedrijven die aan de vitaliteit van hun medewerkers willen werken.

“De lessen van Heleen ervaar ik als een weldaad voor lichaam en geest. Zo doorleefd en heel natuurlijk. Ik neem dat gevoel èn de oefeningen mee in het alledaagse doen en laten.”
- Nel