Chi Neng Qigong

Chi Neng Qigong is een meditatieve bewegingsvorm waar je energie (Qi) van krijgt en in je eigen kracht komt te staan. Het heeft rustige, prachtige bewegingen en is goed te volgen voor iedereen. De focus is in het lichaam, ook als de bewegingen buiten het lichaam plaatsvinden. Qi is de kracht die alles in het universum in beweging zet en vorm geeft. Het stroomt door alles en iedereen heen, ook wel levenskracht genoemd.

Qigong bestaat uit veel verschillende vormen. Het is een bewegingsleer, eeuwen oud uit Aziƫ en gericht op het verbeteren van de gezondheid en het welbevinden van mensen die dit trainden. Chi Neng Qigong (ook wel Zhineng genoemd) is ontwikkeld door de Chinese arts Dr. Pang Ming die zowel Westerse als in de Chinese geneeskunde is opgeleid. Hij is grootmeester in Tai Chi en Qigong en heeft deze bewegingen terug gebracht tot de essentie.

Alle oefeningen van Chi Neng Qigong zijn in eerste instantie bedoeld om je lichamelijke gezondheid te verbeteren maar de oefeningen werken door in je hele systeem. Chi Neng Qigong verenigt lichaam, geest en energie. Door dit bewust te oefenen werk je eraan om dit in harmonie te brengen.

Tijdens de lessen activeer en ontwikkel je je eigen zelfgenezend vermogen. Je krijgt meer energie en kunt beter met de energie omgaan die je om je heen voelt. Je geest wordt kalm en je lichaam krachtig.

Wil je kijken of Chi Neng Qigong iets voor jou is? Neem gerust contact op om een keer mee te doen. Dit kan in een groepsles maar kan ook individueel.

“Chi Neng qigong doet echt wat met je. Ik voel dat het goed voor me is. Heleen geeft op een fijne, bevlogen manier les. Ben blij dat het op mijn pad gekomen is.”
- Ellis